Snart dags för sommarens stora renovering

Börjar det närma sig sommarens stora renovering? Som ni har längtat och planerat för detta. Det kan vara en hel del förberedelse när det ska renoveras och speciellt om det är större projekt som ska dras igång. Material ska beställas, hantverkare ska kontaktas om sådana behövs och mycket annat.

Det är annat om man ska bara göra om något rum eller byta vindskivor på kåken. Alla projekt behöver en viss planering och större projekt behöver alltid mer. Det gäller att ha koll på allt som ska göras och om man klarar det själv eller måste ta in hantverkare utifrån som ska hjälpa till. Har man allt hemma för att kunna utföra arbetet eller måste man hyra exempelvis spikpistol för att underlätta arbetet. Man har för det mesta inte alla verktyg som krävs för en större renovering och då är det bra att det finns företag som hyr ut vissa maskiner.

Skapa en lista på saker som ska göras och i vilken ordning man ska arbeta. Vissa saker kan man inte påbörja förrän andra saker är åtgärdade. Det är också en fördel att göra en renoveringsbudget så det inte skenar iväg med kostnaderna. Notera varje skruv som köps till projektet för att veta hur du ligger till rent ekonomiskt. Ni kanske har bestämt vad hela renoveringen ska kosta och då är det viktigt att hålla koll på slantarna. Sätt också ett slutdatum då det beräknas att renoveringen ska vara klar.